Előfizetői tartalom

Miskolcról indul a második "4-es metró" - Top10-beruházás EU-pénzből

Portfolio
Míg a 2007-2013-as ciklusban a budapesti négyes metró építése emelkedett ki toronymagasan az EU-pénzből megvalósult legnagyobb beruházások rangsorában 180 milliárd forintnyi támogatással, addig a mostani ciklusban alig marad el tőle 148 milliárddal az M30-as autópálya Miskolc-Tornyosnémeti közötti szakaszának megvalósítása - derül ki a Portfolio vizsgálatából. Ezt amiatt végeztük el, mert már 3 év eltelt a 2014-2020-as uniós ciklusból és a pályázatok döntő részét kiírta a kormány, így jól kirajzolódik az EU-támogatásból megvalósuló top10 magyarországi beruházás rangsora. Az aktuális rangsor tehát azt jelenti, hogy Miskolcról indul a második "négyes metró", ami egyébként több pénzt emészt fel, mint a régóta húzódó budapesti hármas metró felújítására szánt keret.

Itt a tíz legnagyobb beruházásEz a rangsor a hivatalos pályázati oldalon található aktuális statisztikák alapján készült el, mely a 10 legnagyobb beruházást mutatja be, ami Magyarországon megvalósul európai uniós forrásból a 2014-2020-as ciklusban. Mielőtt egyesével bemutatnánk a tíz legnagyobb, országos kihatású uniós forrásból támogatott projektet, érdemesnek tartjuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés