Öt fontos gazdaságfejlesztési EU-pályázat is módosult

2017. november 14. 19:26    
nyomtatás
 
Öt gazdaságfejlesztési célú uniós pályázat szabályrendszere is módosult tegnap, illetve ma, amelyekről sorozatosan jelentek meg közlemények a hivatalos uniós pályázati oldalon. Az alábbiakban a főbb változásokat, illetve az ezek átnézéséhez szükséges linkeket foglaljuk össze egy cikkben.


Még hétfőn jött ki az a közlemény, amely szerint aznaptól módosult a "Beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások és beszállítói integrátorok támogatása" című (GINOP-1.3.3-16 kódszámú) felhívás. Ennek lényege, hogy a felhívás 4.1.3. b) pontja valamint a 8.6. A Felhívás 6. számú szakmai melléklet 11. pontja úgy módosult, hogy: "Beszállítói integrátor vállalatként kizárólag olyan szervezet nyújthat be támogatási kérelmet, amelynek a támogatási kérelem benyújtását megelőző három teljes, lezárt üzleti év együttes nettó árbevétele elérte a 20 milliárd Ft-ot."

A hivatalos pályázati adatbázis szerint a tavaly ősz óta nyitva lévő felhívásnál hétfőn csak 2 pályázat állt bent a rendszerben 1,26 milliárd forintos támogatási igénnyel, miközben a felhívás keretösszege 20 milliárd forint és várhatóan 15-25 pályázat kap majd támogatást.

Egy másik GINOP-pályázat is módosult hétfőn. A közlemény szerint átírták a "Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása" című (GINOP 1.2.5-15 kódszámú) felhívást, mégpedig úgy, hogy az "5.6 Az elszámolhatóság további feltételei" pontnál az eddigi szövegrészt "Jelen felhívás keretében egyszeri elszámolásra van lehetőség." megtoldották egy "is" szócskával, azaz "Jelen felhívás keretében egyszeri elszámolásra is van lehetőség".

A hivatalos pályázati adatbázis szerint az idén január óta nyitva lévő felhívásnál tegnap 24 pályázat áll bent a rendszerben 3,9 milliárd forintos támogatási igénnyel, miközben a felhívás keretösszege 6 milliárd forint és várhatóan 50-90 pályázat kap majd támogatást.

Még szintén tegnap jött ki a közlemény arról, hogy módosult "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása hitel" című (GINOP-8.1.1-16 kódszámú) Hitelprogram termékdokumentációja is 2017. november 15-i hatállyal. Erről aztán ma külön cikkben is megemlékeztünk:

2017.11.14 18:06 Már 5 millió forinttól kérhető az uniós ingyenhitel

A fentieken túl egy mai közlemény szerint módosult az "Innovációs ökoszisztéma építése (startup és spinoff)" című (GINOP-2.1.5-15 kódszámú) felhívás is az itt megjelent közlemény alapján, amelyen keresztül elérhető az a pdf, amely a változásokat összefoglalja.

Szintén ma jelent meg az a közlemény, amely szerint módosult a "Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel" című (VEKOP-5.1.1-5.1.2-16 kódszámú) felhívás. A módosításokat ezen a linken összerakott táblázat foglalja össze. A támogatási kérelmek benyújtása a módosított kitöltő program megjelenését követően, 2017. november 15-től lehetséges.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Széchenyi Kártya Program (x)

Másfél évtizede a vállalkozókért 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium