Előfizetői tartalom

A budapesti szuperkórházba is besegítene az EIB

Portfolio
Egy korábban megnyitott hitelkeret terhére kész kipótolni a budapesti hármas metró finanszírozásából hiányzó részt az Európai Beruházási Bank és a budapesti szuperkórház építését is szívesen megfinanszírozza - többek között erről beszélt a hvg.hu-nak adott interjúban Vazil Hudák. Az Európai Beruházási Bank (EIB) alelnöke múlt héten járt Budapesten, amikor bejelentették a szuperkórház lehetséges helyszínét. Hudák egyébként arra is felhívta a figyelmet, hogy a 2020 utáni újabb uniós költségvetésben tovább nőhet a visszatérítendő források szerepe, azaz a kkv-knak a kedvezményes hitelek korszakára érdemes készülnie.

Besegítenek a hármas metrónál és a szuperkórháznál isAz interjúban Hudák azt mondta: az EIB kész kipótolni a beruházás 137,5 milliárd forintos, a kormány által garantált összege feletti részt, mivel van egy korábban Budapestnek megnyitott 300 millió eurós hitelkeret. Összességében már egymilliárd euró felett jár a főváros számlája az EIB-nél, részben az EIB hiteléből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés