Előfizetői tartalom

Így küzd a kormány az újabb brókerbotrányok kialakulása ellen

Portfolio
Egy héttel azután, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy számviteli konferencián már megpendítette egy új pénzügyi hatóság felállításának tervét, egy ma reggeli lapinterjúban Pankucsi Zoltán, a tárca adóügyi helyettes államtitkára már részletesen beszélt az intézményről, amely a könyvelők, az adótanácsadók, az adószakértők, a könyvvizsgálók ellenőrzését kapná feladatul, és büntetést is kiszabhatna. Az intézményalapítás közvetlen kiváltó oka a közelmúltbeli brókerbotrányok lehettek, ezek újbóli kialakulását akarják elkerülni, de emellett az adócsalások visszaszorítása is cél, illetve az, hogy az említett szakmai kör munkájának ellenőrzése a pénzügyi beszámoló anyagokba vetett bizalmat növelje.

Kapcsolódó cikkünk2015.06.11Varga: új pénzügyi hatóság felállításán gondolkodunkPankucsi Zoltán a Napi Gazdaságnak adott interjút, amelynek néhány fontosabb gondolata, üzenete: Az új szervezet életre hívását a különféle bróker- és bankbotrányok, valamint a hatalmas áfacsalások, a pénzügyi és beszámolási szabálytalanságok indokolják, "Az adócsalások megvalósítása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés