FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Iskolakezdés: milliárdos EU-pénzből kapják a magyar gyerekek a gyümölcsöt és a tejet

Portfolio
Az iskolai tanév kezdetével folytatódik az uniós iskolagyümölcs-, iskolazöldség- és iskolatejprogram az EU tagállamaiban, amely Magyarország kapcsán azt jelenti a 2018-2019-es tanévben, hogy az iskolagyümölcs- és iskolazöldség-programot 3,75 millió euróval (kb. 1200 millió Ft), az iskolatejprogramot pedig további 1,91 millió euróval (kb. 620 millió Ft) támogatja az EU. Az Európai Bizottság közleménye arra is rámutat, hogy ez nem feltétlenül a végső összeg, mert a tagországoknak lehetőségük van arra, hogy az uniós hozzájárulást nemzeti támogatással egészítsék ki.

A program azt hivatott elősegíteni, hogy a gyermekek körében egészséges táplálkozási szokások honosodjanak meg. Ennek érdekében a kezdeményezés keretében gyümölcs-, zöldség- és tejosztásra kerül sor az iskolákban, és célzott oktatási programok is indulnak, melyek a helyes táplálkozás fontosságára hívják fel a figyelmet, és a diákokat megismertetik az élelmiszer-termelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés