Előfizetői tartalom

Kiderült: Brüsszel fizeti a felét a 3-as metró brutálisan elszaladó költségeinek

Portfolio
A hétvégi budapesti bejelentések alapján akár úgy is lehetett érteni, hogy csökkent az Európai Bizottság felőli támogatás a 3-as metró felújítására, de a testülettől kapott megerősítés alapján nem erről van szó. Sőt, az eredetileg meghatározott összeghez képest 35 milliárddal még nőtt is a brüsszeli támogatás összege, így valójában arról van szó, hogy a most 80 milliárd forinttal "megtoldott" támogatás közel felét az Európai Bizottság fizeti. Nyáron még csak 17 milliárdos brüsszeli többletpénzről szóltak a hírek.

Amint mi is megírtuk: a szombati bejelentésekről az MTI úgy tudósított, hogyA főpolgármester a többletforrás szükségességének okai között sorolta fel azt, hogy az eredeti támogatási szerződést már 2,5 éve kötötték meg, akkori árbecslések alapján, és az építőiparban változtak az árak. Továbbá az Európai Unió elszámolható költségnek már csak 172 milliárdot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés