Előfizetői tartalom

Már 850 milliárdot kifizettek Magyarország történetének legnagyobb fejlesztési programjára

Portfolio
A Modern Városok Program "nem merev, fix, hanem folyamatosan pulzál" és tekintetbe kell vennie az építőipari áremelkedéseket is, így a 3500 milliárd forint feletti teljes keretösszege akár tovább is emelkedhet, eddig pedig már 850 milliárdot kifizettek rá, kétharmad részben a magyar költségvetésből - többek között ezeket mondta el a program koordinálásával újonnan megbízott Gyopáros Alpár. A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos azt is jelezte, hogy év végéig széles társadalmi egyeztetés mentén kidolgozza a Modern Falvak Programot is, amelyre először a 2020-as költségvetésben lehet majd forrás, de a nagyobb összegek csak a 2021-es büdzsében várhatók.

Az interjú főbb információi:A 2015-2017 között 23 megyei jogú várossal megkötött Modern Városok Program (MVP) több mint 260 projektet ölel fel, közülük mintegy hatvan nagy közlekedési fejlesztést takar és a programra a kormány már 2016-ban döntött 50 milliárd forintnyi támogatásról, az összeg pedig azóta százmilliárdos nagyságrendű éves szinten.2010 és 2017 között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés