Előfizetői tartalom

Mégis belemennének a britek a horribilis Brexit-számla kifizetésébe?

Portfolio
Theresa May brit kormányfő ősszel bele fog egyezni abba a politikailag kényes dologba, hogy Nagy-Britannia 50 milliárd fontig terjedő "lelépési számlát" kifizessen az Európai Uniónak azért, hogy fel tudja gyorsítani a kereskedelmi kapcsolatokról szóló tárgyalásokat és így elkerülje a 2019-es brit kilépéskor előálló "szakadékba zuhanás" forgatókönyvét - ezzel a címlapsztorival jelentkezett ma a The Sunday Times. A brit kormányfő hivatala azt mondta a Reutersnek: egyszerűen nem igaz a névtelen forrásra hivatkozó cikk állítása és több tényező is arra utal, hogy a sztori gyanús, noha Magyarországnak kifejezetten jól jönne, ha mégis igaz lenne.

A komplex téma megértéséhez fontos, hogy jövő csütörtökön tárgyalja először a brit parlament a "nagy hatályon kívül helyezési" törvénytervezetet, amelyhez később majd módosító indítványokat is lehet fűzni, októberben pedig sorra kerül a kormányzó konzervatív párt kongresszusa, amelyen akár Theresa May sorsa is eldőlhet. Utóbbi kapcsán lényeges: a Sunday Times információi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés