Előfizetői tartalom

Újra összecsap Brüsszellel a kormány, sokáig nyomás alatt marad az államháztartás

Portfolio
A magyar kormány azzal számol, hogy idén összesen 760 milliárd forintnyi, jövőre pedig további 1570 milliárd forintnyi uniós támogatást tud majd "elhozni" Brüsszelből amiatt, hogy az itthoni fejlesztések előrehaladása miatt egyre több számlát tud kifizettetni az Európai Bizottsággal. Ezzel együtt is igaz azonban, hogy idehaza sokkal gyorsabban fizetik ki az EU-támogatásokat, így a kifizetések ütemkülönbsége tartósan és jelentősen megterheli a magyar büdzsét. Mindezt fokozhatja, hogy a Világgazdasági információi szerint két témában is rövidesen viták várhatók a magyar hatóságok és a Bizottság szakértői között.

Budapest Economic Forum 2017 Az EU-pénzek felhasználási előrehaladásáról és a Brüsszellel kapcsolatos vitákról is szó lesz a Portfolio október 5-i Budapest Economic Forum konferenciáján, amelyet Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője nyit meg. További részletek: Információ és jelentkezés Ahogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés