Előfizetői tartalom

Vissza a döntéshozatalt az EU-tagállamokba? - Juncker új testületet alapított

Portfolio
Ahhoz, hogy az uniós állampolgárok minél inkább magukhoz közelinek érezzék az uniós döntéshozatalt, azaz kevesebb dologról döntsön Brüsszel, de hatékonyabban, egy új munkacsoportot hozott ma létre Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. Ez a szubszidiaritással, az arányossággal és a "kevesebbet hatékonyabban" módszerrel foglalkozó munkacsoportot jelenti, jövő január elsején áll majd fel hivatalosan és jövő nyárig kell letennie a javaslatait az asztalra.

"Csak ott lépjünk fel, ahol az EU hozzáadott értéket teremt"A Bizottság közleménye szerint a munkacsoport 2018. július 15-ig jelentést nyújt be majd az elnöknek, amelyben ajánlást tesz a szubszidiaritás és az arányosság elve jobb alkalmazásának módjáról, olyan szakpolitikai területek azonosításáról, amelyek esetében a munka átruházható vagy végérvényesen visszaadható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés