Előfizetői tartalom

Brutálisan erősen indult az idei év a magyarországi közbeszerzéseknél

Portfolio
2016-ban összesen 2007 milliárd forint összegben írtak ki közbeszerzéseket Magyarországon és idén annyira pörögnek fel az uniós pályázatok, hogy már az első félévben megközelítette (1800 milliárd forint) ezt az összeget az új kiírások volumene. A 2016-os teljes közbeszerzési összegből az uniós értékhatár feletti közösségi eljárások volumene 1602,43 milliárd forintot tett ki, a nemzeti eljárásoké pedig 404,64 milliárdot. A legszembetűnőbb változás az előző évhez képest az volt, hogy 2016-ban megötszöröződött a kiszabott bírságbevételek összege, de közben az is lényeges, hogy a tavaly megindított hirdetmény nélküli eljárások száma 15 százalékkal csökkent, illetve a kkv-k által elnyert közbeszerzések száma és teljes közbeszerzési piacon belüli aránya is csökkent.

A Közbeszerzési Hatóság 2016-os évi beszámolója a közelmúltban jelent meg, mely bemutatja a szervezet által végzett tevékenységeket, a kitűzött célokat, illetve megtudhatjuk belőle, hogy milyen eredményeket ért el a szervezet és képet kaphatunk a hazai közbeszerzések alakulásáról. A Közbeszerzési Hatóság feladatai számokban. A Közbeszerzési Hatóság több feladatot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés