Előfizetői tartalom

11 látványos ábra, hogy mit tettek a magyar cégekkel az EU-támogatások

A 2007 óta gazdaságfejlesztési EU-támogatást elnyert cégek erősen rá voltak szorulva ezekre a forrásokra, és a sérülékenységük jele az is, hogy 2015-ben az ötödük veszteséges volt - többek között ez derült ki a Magyar Nemzeti Bank átfogó elemzéséből. Az anyagból számos látványos ábrát mutatott be a Portfolio minapi Uniós Források konferenciáján Fábián Gergely jegybanki igazgató, így például azt, hogy nincs érdemi gazdasági hatáskülönbség a visszatérítendő és a vissza nem térítendő EU-pénzek között. Abban viszont nagy hatáskülönbségek vannak, hogy mely ágazatokba ment az EU-pénz, és az is lényeges, hogy míg a foglalkoztatottságot és a hozzáadott értéket növelik ezek a pályázati pénzek, addig a munka termelékenységét nem.

Ezek a legfőbb üzenetekTöbb lényeges, a szélesebb szakmai közönséget is elgondolkodtató üzenetet hangsúlyozott a jegybankban végzett átfogó elemzés alapján előadásában Fábián Gergely. Így például azt, hogy a 2007 és 2016 ősze között közel 31 ezer mikro-, kis- és középvállalkozásnak kifizetett 1650 milliárd forintnyi EU-támogatás mögött: rengeteg olyan vállalkozás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés