Előfizetői tartalom

450 milliárdos közlekedési csomaggal ugrunk rá az EU-pénzekre

Portfolio
Magyarország a második körben huszonhat közlekedésfejlesztési beruházással pályázik az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) forrásaira, és mivel ezek összesített elszámolható költsége hozzávetőleg 450 milliárd forint, így jó eséllyel kimerül a Magyarország számára rendelkezésre álló keret - derül ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményéből. Az Európai Bizottság 2016 nyarán dönt a tagállami tervek támogatásáról, majd ezt követően az ősszel megjelenő harmadik pályázati felhívásban már a más országok által fel nem használt forrásokért is harcba lehet szállni állami vagy magán projektjavaslatokkal. A tárca ígérete szerint erre a harmadik körre is részletesen kidolgozott fejlesztési tervekkel készül majd.

Ezek vannak rajta az újabb listánA közlemény szerint a kormány jóváhagyásával a második pályázati felhívás február közepi benyújtási határidejéig egyebek mellett a Budapest-Hatvan vasúti vonalszakasz és a Déli összekötő Duna-híd korszerűsítéséhez, az M15 és M70 autóutak négysávúsításához kapcsolódó támogatási igényt jelentett be a fejlesztési tárca. Sikeres...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés