Előfizetői tartalom

A kutyának se kell az EU-támogatás az egész unióban?

Weinhardt Attila, Pozsony
A brüsszeli folyosókon mindenki úgy gondolkodik, hogy ha nem kérik a tagállamok az EU-támogatást a közös kasszából, akkor arra nincs is szükség - rázta fel a több száz fős hallgatóságát egy mai pozsonyi konferencián Jan Olbrycht, az uniós kassza felülvizsgálatáért felelős európai parlamenti szakértő. Elárulta ugyanis, hogy a tavalyihoz képest idén 40 százalékkal zuhanhat a brüsszeli kasszából történő támogatás-kifizetés, mert a tagállamok nagyon kevés kifizetési igényt nyújtanak be. Szavai szerint mindenki hatalmas késésben van a 2014-2020-as források lehívásával, így egyrészt tapasztalatok hiányában nehéz elvégezni a büdzsé időközi felülvizsgálatát, másrészt a késés súlyos bajokhoz fog vezetni 2018 körülre. Magyarország remélhetőleg a pozitív kivételek között van a tagállamok körében.

Forrásvesztés lehet a "késői ébredés" áraTavalyhoz képest idén mintegy 40%-kal zuhanhat a 7 éves uniós költségvetésből a strukturális és kohéziós támogatások kifizetése, merta tagállamok nagyon kevés számlát nyújtanak be - jelezte a Régiók Bizottsága mai pozsonyi konferenciáján Jan Olbrycht. Az igazsághoz persze hozzátette: tavaly azért volt nagyon magas a kifizetés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés