Előfizetői tartalom

Áttörést ért el Magyarország: most már zúdulhat ránk az EU-pénz

Aprónak tűnő, de tartalmában mégis jelentős változások léptek hatályba szombattól az EU-támogatások elosztási szabályrendszerében, amelyek a korábbi magyar engedményekkel együtt elhozhatják a várt áttörést: teljesen megnyílhatnak végre az EU pénzcsapjai Brüsszelben. Jó hír, hogy ehhez a jelek szerint (egyelőre) nem kellett feladni a vállalkozói projektek megindítását nagyban segítő szállítói előleg rendszert, igaz az állami nyerteseknél kicsit vissza kellett nyesni ennek bőkezű szabályaiból.

Engedmények több lépcsőbenMegszületett a megállapodás a vitatott témákban Magyarország és az Európai Bizottság között, így végre már elindulhatnak az EU-pénzeink Brüsszelből - jelezte egybehangzóan január második felében a Miniszterelnökség és az Európai Bizottság. Akkor azonban még nem tudtuk, hogy ehhez az áttöréshez milyen kompromisszumok, illetve magyar engedmények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés