Előfizetői tartalom

Azért fürdünk az EU-pénzben, mert kicsi a kád

Több szempontból is mi vagyunk az egyik legnagyobb haszonélvezői a 2007-2013-as Európai Uniós költségvetési ciklusnak, amelyből a szabályok szerint még jövőre is érkezik Magyarországra támogatás. Amennyiben viszont kicsit mélyebben megnézzük, hogy miért is tudott 2013 során az EU-csúcsot elérni Magyarország az uniós források lehívásában, a szomorú igazság is elénk tárul.

Múlt vs. jövő Az előző hét éves fejlesztési ciklusra 22,4 milliárd eurót irányzott elő Magyarországnak az Európai Bizottság a Strukturális Alapok és a Kohéziós Alap forrásaiból, a most induló ciklusban ez részben a közép-magyarországi régió relatív fejlettségi előrelépése, részben a közös uniós kassza szűkülése, részben egyéb okok miatt 21,9 milliárd euróra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés