Előfizetői tartalom

Bréking: megvan a kormány brüsszeli megállapodása!

Megszületett a magyar kormány és az Európai Bizottság között a vitás pénzügyi kérdésekről a megállapodás és az ezzel kapcsolatos kormányzati válaszlevél tavaly december végén ki is ment Brüsszelbe - tudta meg a Portfolio a Miniszterelnökségtől. Az alku sok százmilliárd forintnyi, itthon már kiállított uniós támogatási számla brüsszeli kifizetése előtt nyithatja meg az utat, igaz a végső brüsszeli jóváhagyás még nem érkezett meg írásban. Azt is megtudtuk, hogy mennyi volt tavaly itthon az EU-támogatások kifizetése és ez pontosan milyen számlák alapján állt elő.

Arról érdeklődtünk a Miniszterelnökség Sajtóosztályán, hogy hogyan áll a tavaly nyáron a gazdaságfejlesztési területen (GINOP) elvégzett uniós audit, amelyről ősszel elsőként írtuk meg, hogy kedvezőtlen esetben akár az összes EU-támogatásunk felfüggesztését is magával vonhatja (amíg a vitáink nem rendeződnek). Eddig csak annyit tudtunk az ügyről és annak lényeges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés