Előfizetői tartalom

Brüsszel keményen beleáll: a magyar útépítéseknek is "lőttek"

Portfolio
Kedden új szakaszába lépett az Európai Bizottság által már évek óta vizsgált magyarországi ún. aszfaltkeverős ügy, mivel a Bizottság az eddigi "megállítás" után hivatalosan fel is függesztette az útépítések magyarországi finanszírozását - tudta meg a 444.hu. A lépés időzítése furcsa, hiszen a szabályrendszer alapján már sok hónappal ezelőtt kellett volna megtörténnie, de végül most került erre sor. Közben ezzel az üggyel párhuzamosan Brüsszel azt is bejelentette, hogy két magyar adószabály alkalmazását felfüggeszti.

Mit jelent ez a gyakorlatban?Az értesülés abba az irányba mutat, hogy Lázár János egy hónappal ezelőtti brüsszeli jelzésével szemben mégsem sikerült "lealkudni" a Bizottság által javasolt 25%-os pénzügyi korrekció mértékét a vitatott számlaállomány tekintetében (360 milliárd forint, ennek 25%-a 90 milliárdos pénzügyi bírságot jelentene, amelyet elvileg vagy más projektekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés