Előfizetői tartalom

Csak ürügy volt a kartellgyanú az M4-es autópálya leállításához?

Portfolio
Az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek között minap leállított építkezését nagy taktikázás övezi a kormány részéről, amelynek része, hogy először az uniós kartellgyanújára fogták a finanszírozás leállítását, azonban hamar kiderült, hogy Brüsszelben nem fogalmaztak meg ilyet - írja az Index. Ugyanígy a Magyar Nemzet is azt közölte ma, hogy az Európai Bizottság szóvivője számára hangsúlyozta: a tenderezést nem kérdőjelezték meg soha, noha a magas ár többször is szóba került. Az Index szerint ha a magyar hatóságok bebizonyítják a kartellt, akkor ez alapot adhat az előleg-visszafizetési biztosíték lehívására az útépítőkkel szerződött bankoktól.

Ürügyként dobhatták be a kartellgyanút?A milliárdok visszaszerzése érdekében indított mérkőzés újabb fordulója, hogy a kormányzat a Közbeszerzés.hu-n nyilvánosságra hozta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a cégek között létrejött szerződéseket - emlékeztet az Index. A lap beszámolója szerint ezekben az olvasható, hogy az előleg-visszafizetési biztosítékot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés