Előfizetői tartalom

Csalás miatt 100 milliárdos büntetést fizethetünk Brüsszelnek

Portfolio
Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése szerint Magyarországnak közel 300 millió eurót (több mint 93 milliárd forintot) kellene visszafizetnie, miután komoly aggodalmak merültek fel a budapesti 4-es metró projekttel kapcsolatban. A jelentésből kiderül, hogy 228 millió eurót kellene az Európai Bizottságnak visszafizetni, míg 55 millió eurót pedig az Európai Beruházási Banknak. Még folyamatban van a jogi ajánlások vizsgálata mind a Bizottság, mind pedig a Bank részéről.

A Politico birtokába jutott jelentése szerint, Magyarországnak 300 millió eurót, azaz több mint 93 milliárd forintot kéne visszafizetnie az uniós kasszába. Az OLAF ugyanis súlyos szabálytalanságokat, illetve csalás és korrupció gyanúja is felmerült az M4-es metró kivitelezési munkálatai során. A projekt teljes költségvetése 1,7 milliárd euró, melyből 228 millió eurót...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés