Előfizetői tartalom

Elköltötted az uniós pénzt? Még évekig a nyakadra járhatnak

Portfolio
Sokan azt gondolják, hogy ha már az uniós projekt megvalósítása befejeződött, akkor hátradőlhetnek, mert már nincs dolguk. Nagyon rosszul gondolják, hiszen a gazdaságfejlesztési projektek esetében a befejezést követő naptól indul a 3-5 éves fenntartási időszak, mely során a Kedvezményezetteknek minden évben jelentést kell benyújtani a vállalt kötelezettségeinek teljesüléséről. Ha ezek nem teljesülnek, akkor az a szerződéstől való elállást vonja maga után, aminek a következménye, hogy az összes folyósított támogatást vissza kell fizetni a Hatóságnak. Ez a súlyos szabályrendszer már közel 1000 céget nyomaszt, de idővel egyre többet érint majd, éppen emiatt foglaltuk össze a fenntartási időszak fontosabb tudnivalóit, illetve, hogy mik azok a vállalások, melyeknek teljesülnie kell, hogy ne ütközzünk a fent említett szankcióba.

A legfontosabb tudnivalók. Júliusi cikkünkben összefoglaltuk a megvalósítási szakasz legfontosabb tudnivalóit a Pénzügyi Útmutatók alapján, most pedig arra vállalkoztunk, hogy a vállalkozásoknak szóló, legnépszerűbb GINOP-os felhívások Monitoring Útmutatóit tanulmányoztuk át és foglaltuk össze a legfontosabb tudnivalókat a fenntartási időszak vonatkozásában. Minden...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés