Előfizetői tartalom

Felfedte terveit Brüsszel: ennyi pénzből kell kijönnie az EU-nak

Portfolio
A kötelezettségvállalási előirányzatok összege 5,3%-kal 153,5 milliárd euróra csökkenne 2015-ről 2016-ra, míg a kifizetési előirányzatoké 1,6%-kal 143,5 milliárd euróra nőne, reálértelemben tehát stagnálna az Európai Bizottság által ma közzétett, a jövő évre vonatkozó büdzséterv szerint. A javaslat az EU közös költségvetésének hatalmasra duzzadt - tavaly év végén már 24,7 milliárd eurót kitevő - kifizetési hátralékának fokozatos megszüntetésére is tartalmaz keretet. A terv most az Európai Parlamenthez és az uniós tagállamokhoz kerül, amelyek majd közösen döntenek a végleges költségvetésről.

A költségvetési terv két messze legnagyobb tétele egyrészt a gazdasági növekedés, a foglalkoztatás és a versenyképesség fokozását szolgálja, másrészt a mezőgazdasági termelők támogatását jelenti. A 2016. évi uniós költségvetési tervezet főbb elemei: Összegének közel fele (66,58 milliárd euró) a növekedés, a foglalkoztatás és a versenyképesség fokozását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés