Előfizetői tartalom

Félmilliárd eurós EIB-hitel segít a magyar EU-források lehívásában

Portfolio
Félmilliárd eurós hitelszerződést írt alá Baranyay László, az Európai Beruházási Bank (EIB) alelnöke és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A szerződés megkötésének legfontosabb oka az volt, hogy az igen kedvező feltételekkel igénybe vehető hitelek révén könnyebbé válik az uniós támogatások hazai önrészének finanszírozása. Az Európai Beruházási Bank által nyújtott kedvező kondíciójú források hozzájárulnak ahhoz, hogy a Magyarország rendelkezésére álló uniós forrásokat mind szélesebb körben tudjuk felhasználni, a gazdaság fejlődése és az emberek életkörülményeinek javítására érdekében - áll az NGM közleményében.

A 2014-2020-as programozási időszak alatt az Európai Beruházási Bank összesen 1 milliárd euró összegű hitelkeretet biztosít Magyarország számára az uniós programok megvalósításához kapcsolódó beruházások támogatására. A hitelt több részletben, külön-külön hitelszerződések révén veheti igénybe hazánk, a ma aláírt első hitelszerződés összege 500 millió euróról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés