Előfizetői tartalom

Fűnyíróval jönne össze Orbán 1000 milliárdos terve

Portfolio
"Azt javaslom, hogy minden tagállam további egy százalékot fizessen be az EU közös költségvetésébe és ezzel párhuzamosan minden más kiadást általánosságban egy százalékkal csökkentsünk. Ez kereken 3 milliárd eurót ad ki, amivel Szíria szomszédos országait támogatni tudjuk. Ha pedig több pénzre van szükség, megemeljük a segítséget egészen addig, amíg a menekültáradat elapad" - ezt a javaslatot fogalmazta meg a német Bildben szombaton megjelent interjújában Orbán Viktor kormányfő. Ha a javaslatot röviden értelmezzük, azt kapjuk, hogy az EU-kassza bevételi és kiadási oldalán is mintegy 1,5-1,5 milliárd eurót "fogna" a kormányfő, és így jönne össze a 3 milliárd euró.

Ha röviden akarjuk összefoglalni a tervvel kapcsolatos első benyomásunkat elmondhatjuk: a 3 milliárd euró a számok szintjén elméletben még ki is jönne, de a gyakorlatban már igen nehezen lenne megvalósítható, mert lényegében a kiadások fűnyírószerű vágása irányába mutat, közben pedig több befizetést követelne meg a tagállamoktól. Így tehát Magyarország számára sem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés