Előfizetői tartalom

Hirtelen 46 milliárdnyi EU-s pénzt elvettek a 4-es metrótól

Vízi Ildikó
A 4-es metró európai uniós forrásból való támogatása 46 milliárd forinttal lett kevesebb az elmúlt két hétben - fedezte fel a Portfolio a hivatalos pályázati oldalon. Nemcsak ez az érdekes változás következett be, hanem az is, hogy a projekt megítélt támogatási összege, illetve a szerződött összege és a két ünnep között feltüntetett megítélt támogatási összege sem egyezik azzal, mint amit most láthatunk a pályázati oldalon. Jelen állás szerint a kifizetett összeg 15,5 milliárd forinttal több, mint a hivatalosan leszerződött összeg. A furcsa változásokkal kapcsolatban megkerestük a Miniszterelnökséget, amint megkapjuk válaszukat, frissítjük cikkünket.

A két ünnep között elkészített adatbázisunk alapján jelent meg január 3-án az az összeállításunk, amely a legnagyobb 10, EU-s hátterű budapesti beruházást foglalta össze és ennek a listának az élén Budapest 4. sz. metróvonal I. szakaszának fejlesztése látszódott, amelynél a hivatalos pályázati oldal adatai szerint a megítélt támogatási összege 261 milliárd forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés