Előfizetői tartalom

Így jutnánk el a példátlan magyar pénzügyi szankcióhoz

Weinhardt Attila, Brüsszel
A lisszaboni szerződés szerint, ha egy tagország súlyosan megsérti az alapvető emberi jogokat, mint például a mozgás szabadságát, akkor van rá a jogi lehetőség, hogy ellene a kohéziós forrásokban szankciókat alkalmazzanak - jelezte a Portfolio kérdésére egy névtelenséget kérő vezető uniós forrás hétfő este. A kérdést annak kapcsán tettük fel, hogy a menekültügyi vita miatt például az osztrák kancellár és a német alkancellár az utóbbi hetekben már nyíltan felvetette a Magyarországnak járó uniós források terén a szankció lehetőségét, igaz Angela Merkel kancellár nem tartja helyénvalónak ezt.

Budapest Economic Forum 2015 A 2014-2020-as uniós források makrogazdasági jelentőségéről és az esetleges pénzügyi szankciókról is sz lesz a Portfolio által szervezett Budapest Economic Forum konferencián október elsején. További részletek: Információ és jelentkezés A vezető uniós forrás elmondta:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés