Előfizetői tartalom

Így látja az ÁSZ a magyar közintézmények korrupciós folyamatait

Portfolio
Közel 1000 közintézménynél kismértékben csökkentek a korrupciós kockázatok, a kontrollok szintje viszont ezzel egyidejűleg emelkedett, vagyis a kockázatok és a kontrollok közötti olló szűkült 2013-hoz képest - többek között ez derült ki az Állami Számvevőszék tavaly év végén közzétett Integritás-felméréséből, amely a közszféra korrupciós veszélyeztetettségét, kockázatait méri, sorozatban már negyedik éve. Az ÁSZ a 2011 óta évente végzett felméréssel egy egyedülálló "magyar modellt" alakított ki az egyes intézmények szervezeti integritásának erősítésére kifejlesztett holland módszer adaptálásával, továbbfejlesztésével, és az egész magyar közszférára való kiterjesztésével.

Uniós Források 2015 Dr. Pulay Gyula, az ÁSZ igazgatója, az Integritás-felmérés vezetője is részt vesz a Portfolio Uniós források 2015 című konferenciáján, amelyen a pályázati és közbeszerzési rendszer változásairól, illetve a korrupciós problémákról részletesen szó lesz március 12-én. További részletek: Információ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés