Előfizetői tartalom

Kevesebb EU-pénzből nagyobb gazdasági fejlődés? - A Dunántúl megcsinálta

Portfolio
A nyugat-dunántúli és közép-dunántúli régiók a saját GDP-jükhöz képest jóval kevesebb EU-támogatást kaptak a 2007-2013-as ciklusban, mint az észak-magyarországi régió, ennek ellenére a dunántúli térségek jelentős gazdasági fejlődést mutattak 7 év alatt, míg az északi régió egyáltalán nem közeledett az EU átlagos fejlettségi szintjéhez képest.

A 2007-2013-as EU-ciklus pénzeinek felhasználásáról és a 2014-2020-as időszak kilátásairól szóló átfogó elemzést közöltek a Magyar Nemzeti Bank szakértői a legutóbbi Hitelintézeti Szemlében, amelynek egyik legérdekesebb ábrája az alábbi. Ez ugyanis egyszerre mutatja be azt, hogy a 7 magyarországi régió egy főre jutó vásárlóerőparitásos GDP-je hogyan állt 2006-ban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés