Előfizetői tartalom

Kiszivárgott a brüsszeli anyag, ami álmatlan éjszakákat okozhat Orbánéknak

Portfolio
A most szerdai uniós biztosi ülésen többen is támogatták azt, hogy az EU jövőbeli költségvetési irányairól szóló vitaanyag tegye megfontolásra érdemesnek azt, hogy a jogállamisági kritériumokhoz kössék a kohéziós támogatások kifizethetőségét - tudta meg a Bruxinfo. Az anyag végső szövegéről a jövő hétfő-keddi nagy brüsszeli kohéziós konferencia után szerdán szavaznak, de ha bele is kerül a végső változatba ez az árukapcsolás (amit májusban a németek már felvetettek, de az Európai Bizottság elnöke ellenez), akkor is csak elvi síkon, opcióként és csak nagyon röviden fog belekerülni. Ettől ez még rendkívül fontos jelzés lehet Magyarországnak, amely egyébként is több kritikát kapott az utóbbi napokban is, részben a jogállamisági viták miatt:

Kapcsolódó cikkünk2017.06.23Újra nekiment Orbánnak az Economist2017.06.22Újra odaszúrtak Orbánnak a nagy nap előttAz ötödik papír előzményeiA Bruxinfo cikke emlékeztet rá, hogy az az anyag, amiről jövő szerdán szavaznak, a sorban ötödik és utolsó ilyen vitaindító anyag lesz, amit az Európai Bizottság közzétesz. Tavasszal Juncker elnök ötféle verziót vázolt fel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés