Előfizetői tartalom

Lázár: nyárra újra kinyitjuk a brüsszeli pénzcsapot

Weinhardt Attila, Brüsszel
Az Európai Bizottság regionális politikai főigazgatójával nagyon konstruktív légkörben zajlott a mai egyeztetés, amelynek keretében megállapodtunk abban, hogy minél hamarabb, célom szerint még júniusban elérjük a 663 milliárd forintnyi, jelenleg nem folyósított uniós forrás brüsszeli kifizetésének újraindítását - többek között ezt jelezte a mai brüsszeli rendkívüli sajtótájékoztatón Lázár János. A Miniszterelnökség vezetője a konstruktív hozzáállás jegyében és a 100%-os uniós forráslehívás érdekében hozzátette, hogy ha más lehetőség nincs, akkor a kormány elfogadja a Bizottság pénzügyi korrekciós javaslatait az egyes programok kapcsán. A jelek szerint az aszfaltügyben nem sürgős a kormánynak lépni, a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság struktúrája megváltozhat a brüsszeli ellenállás miatt, az Altus ügyében pedig nem közeledtek az álláspontok a felek között..

Vannak még viták a pályázati rendszerrőlLázár János a Portfolio kérdésére jelezte: a 2014-2020-as új magyar pályázati intézményrendszert teljesen elfogadta az Európai Bizottság, csupán az általánostól eltérő pályázati kiválasztási rend egyes kérdéseit vitatja még. A Portfolio tudomása szerint ez konkrétan azt jelenti, hogy a Bizottság szándéka szerint a normatív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés