Előfizetői tartalom

Magyar pénzosztás: rendszerszintű problémákat látott Brüsszel

Portfolio
"Az EU a magyarországi kifizetéseket jelenleg részben visszatartja 10 operatív program esetében a 15-ből, mert az ellenőrzések rendszerszintű szabálytalanságokat tártak fel. E szabálytalanságok elsősorban a közbeszerzési eljárások megsértését jelentik, illetve problémák vannak az értékelési rendszerrel is." - többek között ezt tartalmazza az az Európai Bizottság elnökének írt belső felkészítő, amelyet ma tett közzé a 444.hu a Miniszterelnökségtől kapott válaszokkal együtt. A cikk szerint tavaly decemberben a magyar kormány a brüsszeli pénzek visszatartása miatt a magyar büdzsé összeomlásának veszélyét hangsúlyozta.

A hosszú cikk főbb információi:A Jean-Claude Juncker EB-elnöknek írt belső felkészítő szerint Brüsszel is tisztában volt azzal, hogy a kifizetések visszatartása miatt, illetve amiatt, hogy ezen pénzeket a magyar büdzsé már előre meghitelezte a pályázóknak, együttesen likviditási feszültséget okoznak a magyar büdzsének Ennek ellenére is azt hangsúlyozta a felkészítő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés