Előfizetői tartalom

Már az EU-pénzek ötödét elosztotta az Orbán-kormány

Vízi Ildikó
Az áprilisi 18-ról májusban 15-re csökkent az újonnan megjelent uniós pályázati felhívások száma, de közben a friss kiírások keretösszege 100-ról 263 milliárd forintra ugrott - derül ki a Portfolio havi pályázati összesítőjéből. Májusban 609 új nyertes jelent meg a hivatalos pályázati oldalon, akik összesen 375 milliárd forintnyi támogatást nyertek el. Ezekkel a számokkal együtt már 1392 milliárdnyi megítélt támogatásról beszélhetünk, ami a teljes 7 éves keretnek közel az ötödét jelenti. Az eddig meghirdetett pályázatok keretösszege számításaink szerint összesen 5008 milliárd forint, azaz a ciklus kétharmadát már meghirdették. A kifizetések még nem állnak jól, hiszen egyelőre 56 milliárd forintnál járunk, ami a megítélt támogatásoknak csak a 4%-át, a teljes 7 éves keretnek pedig csupán a 0,7%-át teszi ki.

A Portfolio operatív programonként összegezte azokat a pályázati felhívásokat, amelyek májusban jelentek meg a hivatalos pályázati oldalon (januári, februári, márciusi és áprilisi összesítésünket itt érhetik el). Májusi összefoglalónk szerint csak 15 darab pályázati felhívás jelent meg a hónapban, amelyek keretösszege összesen 263,12 milliárd forint, ami közel 163...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés