Előfizetői tartalom

Mentőövet dobott Brüsszel az EU-pénzek lehívásához

Portfolio
Három fontos területen tartalmaz a 2007-2013-as EU-pénzek lehívásával kapcsolatos könnyítést, illetve szabályváltozásokat az az Európai Bizottság által elfogadott módosító csomag, amelyről ma adott ki közleményt az EU regionális politikáért felelős biztosa. Magyar szempontból talán az lehet a legfontosabb, hogy ha például a most igencsak döcögősen haladó vízügyi projektek miatt elbuknánk 10%-nyi EU-pénzt, akkor ezt kompenzálhatjuk azzal, hogy más környezetvédelmi és energiahatékonysági prioritásoknál "túlköltjük" a keretet.

Az Európai Bizottság elfogadta a 2007-2013-as kohéziós politika keretében finanszírozott programok lezárásáról szóló felülvizsgált iránymutatást. Az előző programozási időszakból fennmaradt uniós források leghatékonyabb felhasználása érdekében a Bizottság szorosan együttműködik a forráslehívásban az uniós átlag alatt (illetve annak közelében) teljesítő 8 tagállammal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés