Előfizetői tartalom

Morgolódik a horvát gazdasági kamara a 3 éves EU-tagság eredményei miatt

MTI
|
Portfolio
A horvát gazdasági kamara szerint három évvel az EU-csatlakozás után leszögezhető, hogy az ország nem használta ki a tagság előnyeit - közölte a Poslovni Dnevnik című horvát gazdasági napilap pénteken. A gazdasági mutatók alapján csak a turizmus terén történt előrelépés, a legrosszabbul az építőipar, a mezőgazdaság és feldolgozó ipar járt.

A kamara úgy véli, Horvátország jócskán elmarad a többi tagországtól az uniós alapok felhasználása terén is. Amint ezen a linken látható: a számára rendelkezésre álló keretből a horvátok a 2013-2015 közötti periódusban mindössze 65%-ot hívtak le, ami messze a legalacsonyabb az összes uniós tagállam körében (a saját 7 éves keretükhöz képest). A külföldi befektetések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés