Előfizetői tartalom

Ömlik a pénz az uniós nagyprojektekre

Portfolio
A januári 106 milliárd után februárban 144 milliárd forintnyi uniós támogatást fizetett ki a magyar intézményrendszer a pályázóknak, és utóbbinak mintegy kétharmada a nagy közútfejlesztési és környezetvédelmi projekteknél csapódott le - derül ki a Portfolio szokásos havi elemzéséből. Az idei év első két hónapjában egyébként csaknem ugyanannyi uniós támogatás érkezett a pályázókhoz, mint tavaly és a 2014-es évről már tudjuk, hogy rekordot hozott a kifizetésekben. Ezt az 1870 milliárd forintnyi kifizetést szeretné a kormány idén bő 200 milliárddal túlszárnyalni, amely cél jórészt abból ered, hogy a 2007-2013-as uniós ciklusból már csak idén lehet forrást lehívni Brüsszeltől.

Uniós Források 2015 A 2007-2013-as ciklus forráslehívási tapasztalatairól és az új pályázati ciklusról is részletesen szó lesz a Portfolio Uniós források 2015 című konferenciáján, amely március 12-én kerül megrendezésre. További részletek: Információ és jelentkezés Idén is lendületesen indult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés