Előfizetői tartalom

Papíron nagyon megverjük a V4-eket az EU-pénzek kifizetésében

Portfolio
Több, mint négyszereződött a mostani uniós ciklusban a heti támogatás-kifizetési összeg ahhoz képest, mint ami az előző ciklus hasonló időszakát jellemezte és a visegrádi országok között is nagyon előreszaladt Magyarország a kifizetési arányt tekintve - derül ki a Világgazdaság cikkéből. A szép kifizetési számokban egyelőre sokat segít az a technikai megoldás, hogy a nyertes önkormányzati projektekhez az állam gyorsan kiutalja a teljes támogatást, azaz átteszi a pénzt egyik állami számláról egy másikra, de a pénzhez a közbeszerzések időigényes lebonyolításáig nem tudnak még hozzáférni a helyhatóságok, így ezek a pénzek egyelőre még be sem kerülnek a gazdaságba.

A Miniszterelnökség adatai szerint a második negyedévben (május végéig) 450 milliárd forint volt a kifizetés a negyedévre előírt 891 milliárd forintból (valójában a minimális kifizetési cél csak 651 milliárd forint és ehhez kötődik a prémiumrendszer is). A legtöbb pénz a közlekedésfejlesztési projektekre ment ki (176 milliárd forint), a második helyen a környezeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés