Előfizetői tartalom

Pénzhiány miatt gáncsolják el a magyarországi EU-s projekteket?

Portfolio
"Több száz bukóban lévő projekt van országszerte, ezek egy részének az a különlegessége, hogy nincs velük semmi baj, csak épp egy láthatatlan kéz leállítja őket" - fogalmaz a Figyelő e heti száma annak a többek által megfigyelt jelenségnek a kapcsán, hogy élő uniós projekteknél a Közreműködő Szervezetek újabb és újabb hiányosságokra, hibákra hivatkozva kérnek igazolásokat és módosításokat. A cikk szerint a magyarázat az lehet, hogy a kormány jócskán túlvállalta magát, pontosabban a 7 éves ciklusra elkölthető kerethez képest jóval több kötelezettségvállalást tett és most a projektek elkaszálásával, lassításával is igyekszik kijönni ebből a helyzetből, hogy ne a magyar büdzsét terhelje teljes egészében a túlvállalás hatása. Meglátásunk szerint ennél árnyaltabb az igazság.

Érthetetlenül lassított projektekLassított, kivéreztetett, érthetetlen okok miatt blokkolt pályázatokról beszélnek sokan a hetilap körképe szerint. Az egyik jogi szakértő arra panaszkodott, hogy egy projekttel olyan jellemző miatt hadakozik már másfél éve a hivatalokkal, ami korábban elvárás volt. Emiatt még mindig a közbeszerzési eljárásnál tartanak, hiszen bár a Közbeszerzési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés