Előfizetői tartalom

Rengeteg EU-s pénzt költöttek - most felkerültek a halállistára

Vízi Ildikó
Közel 127 milliárd forintot fizettek ki az előző uniós ciklus tíz legnagyobb projektjére a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében, miközben a számukra megítélt támogatási összeg 140,2 milliárd forint volt - derül ki a Portfolio újabb vizsgálatából. Ezek a súlyos milliárdok nagy oktatási-képzési és munkapiaci projektekre mentek el és különösen érdekes, hogy a tíz legnagyobb projekt gazdája közül négy is felkerült a most megszüntetni/beolvasztani tervezett állami háttérintézmények "halállistájára". Ez egyrészt felveti azt a kérdést, hogy az elmúlt években kifizetett milliárdok mennyire mentek ésszerű, hatékony projektekre, másrészt azt, hogy az EU-s pénzből is "tuningolt" oktatási-képzési intézményrendszer szerkezete mennyire volt hatékony az átfogó társadalmi célok szempontjából.

Uniós Források 2016 Uniós pályázati lehetőségekről részletesen lesz szó a Portfolio március 10. Uniós Források 2016 című konferenciáján. További részletek: Információ és jelentkezés Négyen is felkerültek a halállistára a top10-bőlAz előző uniós ciklus újabb Operatív Programját, a Társadalmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés