Előfizetői tartalom

Segítsünk a szegényeken?- Nagyot változott a magyarok véleménye

Portfolio
Magyarországon nőtt egy év alatt a legnagyobb mértékben, 14 százalékponttal 80 százalékra, azok aránya, akik szerint fontos a szegények segítése a fejlődő országokban - többek között ez derül ki az Európai Bizottság által ma nyilvánosságra hozott Eurobarometer felmérésből. A fejlesztés európai éve alkalmából elkészült jelentés szerint az Európai Unió átlagában 85 százalék a fenti támogatói arány, ami egy év alatt 6 százalékponttal növekedett. A megkérdezettek közel fele hajlandó lenne többet fizetni a fejlődő országokból származó árukért, és 75%-uk az önkéntességet véli a leghatékonyabb segítségnek.

Az EU 2013-ban 56,5 milliárd eurónyi állami fejlesztési segélyt folyósított, ami a világszerte folyósított fejlesztési segélyek több mint felét teszi ki. Ennek kapcsán az Eurobarometer friss felméréshez Magyarországon tavaly szeptemberben 1044 választ adó segítségével készült el az adatbázis, amelynek főbb eredményei az alábbiak: A magyarországi válaszadók pozitívabbak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés