Előfizetői tartalom

Szép csendben 160 milliárdot átutaltak Brüsszelből Magyarországra

Portfolio
A július eleji 89,6%-ról mostanra 91,6%-ra ugrott a Magyarországnak 7 évre járó brüsszeli források kifizetési számlálója, ami azt jelenti, hogy szép csendben mintegy 158 milliárd forintnyi, 2007-2013-as uniós támogatás érkezett meg a Magyar Államkincstár számláira - figyelt fel a fejleményre a Portfolio. A jelek szerint a háttérben jól halad a vitás ügyek rendezése Magyarország és az Európai Bizottság között az előző uniós ciklus támogatási számlái terén, és az országnak járó összes keretből már "csak" 660 milliárd forintra várunk. Ennek döntő része valószínűleg továbbra is az aszfaltügyhöz köthető, igaz nagy részét egy brüsszeli szabály miatt egyelőre nem is lehet kifizetni.

Július elején még csak 89,6%-on állt a 2007-2013-as uniós támogatások brüsszeli abszorpciós rátája, de mostanra 91,6%-ra ugrott, és ez azt jelenti, hogy a Bizottság 500 millió eurót folyósított az országnak, ami a júliusi átlagos euró/forint árfolyammal számolva mintegy 158 milliárd forintot jelent. A friss magyar adat azt jelenti, hogy még mindig a 22. helyen állunk a 28...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés