Előfizetői tartalom

Tízszeres túlárazás? - Továbbra is nagy a csábítás az EU-pályázatoknál

Portfolio
A korrupció számos formában megjelenik a mindennapokban, így például a politikai pártok szabálytalan támogatása, az orvosok hálapénze, illetve a közbeszerzési csalások terén. A Korrupciókutató Központ Budapest friss matematikai elemzése pedig arra mutat rá, hogy az Európai Unió által támogatott projektek közbeszerzésénél gyakran akár tízszeres túlárazás is előfordulhat. Ez tehát a korrupció konkrét bizonyítékául is felérhet az EU által finanszírozott projektek közbeszerzése terén.

Korrupció MagyarországonMi a korrupció? Az egyénre bízott hatalommal való visszaélés személyes előnyök szerzése érdekében. A korrupció lehet magas szintű, kisebb nagyságú, mindennapi és politikai, attól függően, hogy mekkora pénzösszegek vesznek el, és milyen szektort érint.A korrupció számos formában jelenhet meg, például az egészségügyben tapasztalható orvosi hálapénz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés