Előfizetői tartalom

Új eljárás indult Magyarország ellen, bírság lesz a vége

Portfolio
Majdnem egy évvel bizonyos uniós útépítési kifizetések megszakítása után november 13-án úgy döntött az Európai Bizottság, hogy fel is függeszti a kifizetéseket Közlekedési Operatív Programban és hét Regionális Operatív Programban és egyúttal elindítja a pénzügyi korrekciós eljárást is - írja saját értesülései alapján a Bruxinfo. A lap információi szerint még mindig zajlik az a brüsszeli vizsgálat is, amely az idén tavaszig teljesen átalakított magyar fejlesztéspolitikai intézményrendszer kereteire és működésére vonatkozik, igaz Brüsszel fizeti azon számlák ellenértékét is, amelyek április 15. után keletkeztek és nyújtottuk be őket.

Ez a lényeg két bekezdésben Az egész fejlemény a hosszú évek óta húzódó ún. aszfaltügyhöz kapcsolódik, amelynek keretében brüsszeli feltételezés szerint versenykorlátozó szabályrendszer szerint valósultak meg bizonyos útfejlesztések. A magyar kormány azonban vitatja a kritikát, így az ügy húzódik és ha egy jövő évi brüsszeli meghallgatás sem vezet eredményre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés