Előfizetői tartalom

Új trükköt talált ki a kormány, de ez nem segít rajtunk az idén

Az idei uniós támogatás-kifizetési számokat nagyon durván megtolhatják az új előlegfizetési szabályok, ám ezek a 2016-os növekedésélénkítést nem igazán segítik majd - ez a kép rajzolódik ki a kkv-k számára 50%-ra, a kincstári körben 100%-ra emelt új előleg-szabályok alapján. Mindez azzal magyarázható, hogy a magasabb előleg nem feltétlenül kerül ki idén a gazdaságba, hiszen a nyertes projektek megvalósításához továbbra is ugyanannyi idő kell. Közben viszont lesz némi kamatbevétele azoknak a szereplőknek, akiknek a számláján ott parkol az államtól megkapott megemelt előleg.

Mikorra szivárog a pénz a gazdaságba?Június elején jelentette be Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője, másnap pedig a tárca államtitkára megerősítette, hogy a kincstári körhöz tartozó állami kedvezményezettek az uniós projektjeikhez 100%-os előleget kaphatnak. A döntés a meglepően gyenge első negyedéves magyar GDP-adatot követte és azt szolgálná, hogy minél inkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés