Előfizetői tartalom

Újabb magyar Trianon - Mit tehetnek a cégek?

Értékelhetetlenül kevés uniós forrás várható 2020-ig a közép-magyarországi régióban, így Pest megye Trianonja, azaz elszegényedése folytatódhat - jelentette ki a Portfolionak adott interjúban Szebeni Dávid. A Budapesti Corvinus Egyetem oktatója emiatt arra tett javaslatot, hogy részben ellensúlyozhatná a gazdasági problémákat, ha a Nemzeti Foglalkoztatási Alap teljes forrását átcsoportosítanák egy új Pest Megyei Fejlesztési Alapba. A központi régióban működő cégek kapcsán gyakran felmerül a konvergencia-régióban való telephely-létesítés, de vigyázni kell, mert ez nem minden cég számára lehet szabályos megoldás - hívta fel a figyelmet az Enrawell Kft. stratégiai és pénzügyi igazgatója. Szebeni úgy látja, hogy a nagyvállalatok "kizárása" a mostani uniós támogatási ciklusból nem nagy gond, de a támogatható kkv-k körét túlságosan leszűkítették, így ezen a területen 2-3 éven belül arra számít, hogy a kormány változtatni fog.

Portfolio: Többször több fórumon ön is említette, hogy a Közép-Magyarország régióban található cégek számára igen nehéz támogatást szerezni. Hogyan segíthetnek mégis magukon a vállalkozások, megoldás lehet az átköltözés más régióba? Szebeni Dávid: Ez részletkérdés. Először azt kellene véglegesen eldöntenie a kormánynak, hogy a jelenlegi kormányzati ciklusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés