Előfizetői tartalom

Elképesztően sokan ráugrottak a brüsszeli eurómilliárdokra

Portfolio
Az Európai Bizottság korábbi kutatás-fejlesztési keretprogramjához képest a közel egy éve létező Horizont 2020-as pályázatokra sokkal nagyobb a pályázók felől az érdeklődés, átlagosan nyolcszoros a túljelentkezés, emiatt viszont mindössze 14%-os a sikerráta - többek között ezeket a friss számokat jelezte az Innotrends konferencia H2020-as tapasztalatokról rendezett szekciójában Csuzdi Szonja. A Nemzeti Innovációs Hivatal Külkapcsolatok Főosztályának helyettes vezetője arról is beszámolt, hogy idén összesen 659 magyar pályázatot nyújtottak be a különböző kiírásokra, 62 közülük már nyert és eddig összesen 10,9 millió eurót sikerült "elhozniuk" a közös kasszából.

A rendkívül erős pályázói érdeklődést részben az is mutatja, hogy míg a korábbi K+F keretprogramban (FP7) 5,5-szeres, addig a Horizont 2020-ban eddig (igaz még rövid idő telt el) 8-szoros a túljelentkezés; sőt: a kkv-eszköz névre hallgató kiírásra még ennél is magasabb az érdeklődés. A rendkívül erős pályázati érdeklődés egyúttal alacsonyabb sikerrátákhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés