Előfizetői tartalom

Ennyit segítenek Európán a K+F milliárdok

Portfolio
Rekordszámú kkv-résztvevőt vonzott és vele együtt rekordszámú támogatott projekt valósult meg Európa-szerte a hetedik uniós kutatási és technológiai keretprogram hatására, amelyek így jelentős mértékben hozzájárultak a munkahelyteremtéshez és a gazdasági növekedéshez - többek között ezt állapítja meg az az átfogó jelentés, amelyet hétfőn fogadott el az Európai Bizottság.

A lényeg rövidenAz FP7 rövidítésű program gazdasági és társadalmi hatásainak ex-post vizsgálata azt hozta, hogya keretprogram tíz éve alatt megvalósult 55 milliárd eurónyi beruházás hatására mintegy 130 000 kutatói állás jött létre, 25 éves távon pedig további 160 000 egyéb munkahely létrejötte várható éves szinten. Magyarország a programból összesen 292 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés