Előfizetői tartalom

Magyarok a régiós élmezőnyben "futballoznak" a kutatásban

Portfolio
Eddig több mint 140 millió eurót (42 milliárd forintot) nyertek el a magyar pályázók a közvetlen brüsszeli beadású kutatási, fejlesztési és innovációs keretprogramban, a Horizont 2020-ban, ami az uniós tagállamok között a 19. helyet jelenti - derült ki a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal minapi fórumán. A régiós országok közül azonban az első helyen állunk, ha a programon belül az Európai Kutatási Tanács által kiírt pályázatokon a nyertes projektek számát nézzük (16 darab), és a csehek után második helyen állunk, ha az ezeken elnyert támogatási volument figyeljük (23 millió euró). A fórumon elhangzott, hogy a sikerhez fontos a jó szakmai kapcsolatrendszer, a pályázati és menedzsment tapasztalatok, az alaposan kidolgozott projektötlet és nem utolsó sorban az angol nyelv megfelelő szintű ismerete. Megakadályozhatja azonban a nyerést a többletbérezés és a motiváció hiánya, hiszen egy hazai pályázaton mégiscsak egyszerűbb indulni.

Mi az a Horizont 2020 program?A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által szervezett pályázói-értékelői fórumon Pálinkás József, a Hivatal elnöke és Csuzdi Szonja, az NKFIH Nemzetközi Főosztályának vezetője tartott előadást a Horizont 2020 program félidejének értékeléséről, melynek keretében megtudtuk, hogy a H2020 program az EU közel 80 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés