Előfizetői tartalom

Pálinkás: ma érkezik egy újabb 50 milliárdos uniós K+F-pályázat (2.)

Portfolio
A közelmúltban közzétett 50+1 milliárd forintnyi keretösszegű két uniós pályázat után ma egy újabb 50 milliárd forintos, vállalatoknak szóló K+F+I pályázat kiírás várható, illetve ezt rövidesen további pályázatok is követik - jelentette be a Joint Venture Szövetség mai konferenciáján tartott előadásában Pálinkás József. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke vázolta, hogy idén a GINOP-ból 257 milliárd forintnyi, a VEKOP-ból 13 milliárd forintnyi, az NKFI Alapjából pedig további 28,4 milliárd forintnyi pályázati forrás megnyitása várható összesen. Pálinkás néhány gyakorlati példa alapján világos üzeneteket küldött a pályázati pénzek felhasználása, odaítélése során érvényesítendő transzparens módszerekről. A lobbi befolyását, illetve a kutató professzorok saját Kft.-jükön keresztüli pályázását ki fogják szűrni, illetve zajlik már egy olyan felmérés, ami az Innovációs Alapból eddig finanszírozott projektek eredményeit, hasznosságát viszgálja. A kutatás-fejlesztési pályázatok kapcsán a minap érkezett szintén határozott üzenetekről bővebben itt írtunk.

A kutatás-fejlesztési és innovációs területen a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében eddig két pályázat jelent meg: Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (GINOP-2.1.1-15), ennek 50 milliárd forint a keretösszege és a Portfolio információi szerint múlt héten azért érkezett egy hivatalos pályázati közlemény a beadhatóság egy hónappal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés