Előfizetői tartalom

Rossz gombot nyomogatunk: csak így lesznek új munkahelyek

Portfolio
Az innováció három főbb fajtáját különböztethetjük meg, de döntő részben csak az egyik, a piacteremtő innováció hoz létre új munkahelyeket a világban - emlékeztetett saját nagysikerű könyve egyik fő megállapítására az Indexnek adott interjúban Clayton M. Christensen. A Harvard Business School oktatója, a világ egyik legfontosabb üzleti gondolkodója szerint az az egyik legfőbb oka a fejlett gazdaságok utóbbi időszakban megfigyelt lassú növekedésének, hogy rossz pénzügyi mutatószámokat és ösztönzőket tart fontosnak az elit, ez pedig bekorlátozza a tőkefelhasználás fő irányait, így a munkahelyteremtő, gazdasági növekedést serkentő munkahelyek számának bővülését is.

Háromfajta innovációra költ a világ Clayton M. Christensen a Kapitalista Dilemmája című munkájában fejtette ki azt az érvrendszert, amely magyarázatot adhat az elmúlt időszakban a fejlett gazdaságok, illetve a vállalatok lassú, vagy hiányzó növekedésére. A szakember a Rajk László Szakkollégium diákjainak Herbert Simon-díját átvenni érkezett Budapestre és ennek keretében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés