Uniós források

Sokkal több pénzre lehet pályázni jövőre az innovációs alapból

Portfolio
Az idei 78 milliárd forint után jövőre 90,2 milliárd forintnyi, azaz 15%-kal több hazai költségvetési forrásból származó pályázatot lehet kiírni a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap terhére - derül ki az egyik friss kormányhatározatból. Ez azt is rögzíti, hogy az idei 29,4 milliárd forint után jövőre 42 milliárd forintnyi új kötelezettséget vállalhat a pályázatokkal összefüggésben az alapot kezelő Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.
Minden évben kormányhatározatban rögzítik azt, hogy az innovációs járulékból összeálló Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból milyen pályázatokra mekkora keretösszeggel írhat ki pályázatokat az Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH), illetve ezzel párhuzamosan mennyi új kötelezettséget vállalhat az adott év során.

Az 1058/2016-os kormányhatározat rögzítette az idei számokat, míg a legfrissebb Közönyben jelentek meg a jövő évre vonatkozó keretek. Ezek szerint jövőre:
  • A legnagyobb keretösszegű pályázat továbbra is a vállalati kutatás-fejlesztési és innovációs célokra mehet, amelynek az idei 21 milliárd forintos kerete jövőre 30 milliárd forintra nőhet.
  • A második legnagyobb keretösszeggel a Versenyképességi és Kiválósági Együttműködések támogatására írhat ki pályázatokat a Hivatal, igaz ezek keretösszege az idei 28 milliárdról 17 milliárd forintra esik
  • Jelentős, 10-10 milliárd forintos pályázati keret áll rendelkezésre jövőre a Nemzeti Kiválósági Programra és a Hazai vállalkozások exportorientációjú K+F tevékenységének támogatására.

Az alábbiakban a kormány által 2017-re elfogadott pályázati keretösszegeket mutatjuk be táblázatban.

Sokkal több pénzre lehet pályázni jövőre az innovációs alapból
Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
vonderleyen